7 csoda társasjáték ajánló

Sziasztok! 😀

A mai naptól kezdve időről-időre fogok hozni nektek játék ajánlót! Aminek úgy fog kinézni a felépítése, hogy először röviden bemutatom a játékot, majd véleményezem azt.  Remélem, hogy tetszeni fog nektek ez a formátum! Lássunk is neki! Az első játék, ami górcső alá került az a 7Csoda társasjáték.

A játék menete:
Minden játékos kap random, vagy kiválaszt magának egy ókori csodát (Az első pár játékban ajánlott a csoda nappali felével játszani). A továbbiakban ez lesz a kereskedés helyszíne. A játék három korszakból áll, egy korszak pedig 6 körből. A játékos számnak megfelelően le kell válogatni a kor kártyákat, majd kiosztjuk a megfelelő számú lapokat. Miután kézbevettük a lapjainkat kiválasztunk egyet, amivel 3 interakciót hajthatunk végre. Eldobjuk (ezért pénzt kapunk a közös készletből), megépítjük, vagy a csodánk egy szintjét fejlesztjük vele.

Mivel mindenki egyidejűleg cselekszik, ezért miután kiválasztottuk a nekünk tetsző lapot meg is kezdhetjük az interakciót. Ha ezzel is megvoltunk, akkor a kornak megfelelőn tovább adjuk a kártyát a szomszédunknak. Ez így megy addig, amíg el nem fogynak a lapok. Ez után kiértékeljük az adott kort a katonai erőknek megfelelően. Ez még két korszakon át megismétlődik. A játék végén pedig a pont táblázat segítségével összeírjuk, hogy ki hány pontot tudott összeszedni. Az a játékos nyer, aki a legtöbb pontot szerezte!

Lesarkítva nagyjából így épül fel a 7Csoda társasjáték.

Tapasztalatok és vélemény:

Összességében azt tudom elmondani, hogy egy könnyed családi játékról van szó. Persze kell benne taktikázni, de ebben a játékban nem kell vérre menni. 😀 Pörgős, mindössze 30 perces játékidővel dolgozik és remekül van megoldva benne a kártyaválogatás rendszere. Szépek a játéktáblák és a kártyalapok!

 

Nekünk egyedül az nehezítette meg a dolgot az első pár játék alkalmával, hogy közben folyamatosan tanulmányozni kellett a hatások leírását és a láncolatokat. Persze ez a része idővel, amikor már több tapasztalatunk van benne, biztosan könnyebben menne, így viszont ez egy kicsit kényelmetlen volt. Persze legalább nem kellett kétségbe esnünk, hogy ez most, hogy is van, hiszen mindig kéznél voltak a táblázatok. Egy-két szabályrészhez vissza kellett térnünk játék közben, de szerencsére nem túl bonyolult a leírása. Azt tanácsolom (ha kezdő társasosok vagyok), hogy játszatok vele egy „próba” kört, amikor még a kérdéses dolgokat tudjátok javítani vagy tisztázni. Én nagyon élveztem a játékot, hiszen nem csak a saját, de a két szomszédom táblájából is tudtam építkezni így több mindent számításba kellett venni. Emellett pedig izgulhattam azon, hogy az először kezemben tartott lapok közül visszaérjen hozzám az, amit még kiszemeltem magamnak! Az első korban érdemes elhatározni, hogy milyen irányba szeretnénk haladni, mert a későbbiekben nem fogtok tudni rajta változtatni! Mi négyen játszottuk a játékot, ami így nagyon jól működött. Ha egy könnyed társas estére vágytok, akkor csak ajánlani tudom!

Remélem tudtam segíteni nektek ezzel a kis írással és meghoztam a kedvetek a játékhoz! 😀 Ha igen, akkor van egy jó hírem! A 7Csoda társasjáték nem csak megvásárolható, de kölcsönözhető is az üzletünkben! 😀

Csatlakozz csoportunkhoz! A tagok számára elérhetőek lesznek bizonyos bónusz kedvezmények, kuponok és exkluzív tartalmak!

Ha szeretnél csatlakozni hozzánk KATT.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük